Sien Jesus ons…

Nog steeds op die onderwerp van gee.
Lukas 12:1-3 vertel die verhaal van Jesus wat staan en kyk hoe mense geld in die Tempel se offergawe kis gooi. Daar kom toe ‘n arm weduwee en gooi baie min geld in. Maar dit was alles wat sy gehad het. Jesus het haar gawe hoog geag, selfs hoër as die rykes se klomp geld.
Wel jy sien die verhaal het my aan die dink gesit… Hou Jesus ons dop? Sien Hy wat ons gee? Of nie gee nie? Hy het dan daar by die Tempel gestaan en kyk…  (ek verstaan dis nie eintlik die sentrale boodskap nie, ma ek wonder toe…)

Ek gaan my eie vraag probeer beantwoord. Die een of ander Kerkvader; dink dit was Calvyn het gesê: ons gee met afgekapte hande. Jesaja 62:6 sê; ons beste dade is soos vuil klere. Wat kan ons vir God gee.
Ek dink gee is aanbidding – “Worship.” As jy gee is dit ‘n manier om God te aanbid. En as ons God aanbid dan bring ons eer na sy naam. Dit gaan alles dus oor God, net oor God. Ons gee maar net wat hy alreeds vir ons gegee het. Gee is genade. Kyk maar na die arm weduwee; sy gooi in dieselfde kis geld terug waaruit sy tien teen een aalmoese kry…

Hou Jesus ons dop? Ja ek dink so, maar sy dophou is ‘n dophou van liefde, nie van oordeel. Elke gawe wat ons bring na Hom maak sy hart warm, dit wys sy liefde vir ons. Sy genade.

Luke 21:1–4 (AFR1983)
1Jesus het rondgekyk en die rykes hulle gawes in die offergawekis sien gooi.
2Hy sien toe ook ’n arm weduwee twee klein muntstukkies daar ingooi,
3en Hy sê: “Dit verseker Ek julle: Hierdie arm weduwee het meer ingegooi as al die ander.
4Hulle het almal iets uit hulle oorvloed in die offergawekis gegooi, maar sy het in haar gebrek alles ingegooi wat sy gehad het om van te lewe.”

 

Author: Henri Meyer (vdm)

Ek is 'n doodgewone outjie in Mosselbaai wat die Here wil dien met my lewe...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: