Genade…

Ek het so ‘n ruk terug ‘n boek van Phillip Yancey gelees; “What’s so amazing about Grace?”  Dis ‘n goeie boek hoor .   Dit het regtig vir my iets beteken.  In die boek vertel hy van ‘n vriend wat vir hom ‘n poskaart stuur met die woorde op:  “I am the one Jesus loves.”

Hy sê die vriend het ‘n konferensie bygewoon waar die aanbieder gepraat het oor Johannes die dissipel van Jesus.  En hoe daar van Johannes in die Bybel gepraat word as: “The one Jesus loved.” (Johnannes 20:1–2 (AFR1983) 1Die Sondagmôre vroeg, toe dit nog donker was, kom Maria Magdalena by die graf en sien dat die klip van die graf af weggerol is.  2Sy hardloop toe en gaan na Simon Petrus en na die ander dissipel toe vir wie Jesus baie lief was, en sê vir hulle: “Hulle het die Here uit die graf weggevat, en ons weet nie waar hulle Hom nou begrawe het nie.”)
Hy gaan toe verder en sê dat elkeen van ons nou eintlik daardie dissipel is.  Wie ek?  Kan mosie wees nie.  Dit was net Johannes, ek meen, hy was special.

Wel jy sien die punt van Phillip Yancey se boek is dat dit alles oor genade gaan.  God is ‘n God van genade.  Ons kan net genade leef en gee as ons dit kan vat.

Wel jy sien die punt van God se boek is ook lyk my genade.  Dink aan die gelykenis van die Verlore Seun.  Waaroor gaan dit?  ‘n Seun wat wegloop en terugkom?  Nee!  Dit gaan oor ‘n Vader, ‘n genadige liefdevolle Vader, wat nie eers die outjie kans gee om te verduidelik nie.  Hy sien hom vêr aankom.  Omhels hom, soen hom, trek vir hom klere aan en hou ‘n groot feesmaal vir hom.  Hierdie gelykenis vertel die verhaal van ‘n Vader wat sê:  “Jy is die dissipel die een, vir wie ek baie lief is.  My kind, ek is so bly oor jou, ek wag vir jou, ek gaan jou nie veroordeel, laat sleg voel, eenkant skuif nie.  Ek sê weer; Ek is lief vir jou.  Ek is jou liefdevolle Vader…”

We enter into solitude first of all to meet our Lord and to be with him and him alone. Only in the context of grace can we face our sin; only in the place of healing do we dare to show our wounds; only with a singleminded attention to Christ can we give up our clinging fears and face our own true nature.  Henri Nouwen

Author: Henri Meyer (vdm)

Ek is 'n doodgewone outjie in Mosselbaai wat die Here wil dien met my lewe...

3 thoughts on “Genade…”

  1. Dankie Henri het dit ook nodig om my daaraan te herriner hoeveel genade ek elke dag ontvang. AMEN daarop.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: