Ons is die lig…

Kyk net die mooi foto van ons Klipkerk in Mosselbaai. Elke Sondag oggend ry ek daar verby en my hart bloei. “Wanneer gaan ons weer kerk hou?” Ek hou nie meer van Sondae nie. Ek mis my mense, ek mis om te sing, ek mis die woord, ek mis die koffie, ek mis die kinders, ek mis kerk…

Corona, Corona, Corona…

Is ek miskien die enigste een? As die kerk more sy deure toemaak sal iemand dit agterkom? Is kerk belangrik? Gaan mense terugkom kerk toe?

Ja, mense gaan terugkom. Ja, Kerk is belangrik. Hoekom? Wel in die eerste plek, want dis nie my kerk nie. Dis God se kerk. Hy hou sy kerk in stand. Dis Sy werk! Hy is in beheer, Hy het dit geskep, dit gaan oor Hom.

Jesus sê: 14“Julle is die lig vir die wêreld. ’n Stad wat op ’n berg lê, kan nie weggesteek word nie… (Mt 5:14)

As ek hierdie vers reg bekyk dan is dit nie ‘n keuse ding nie. Ons ís die lig. Ons is soos ‘n stad op ‘n berg. Ons is die kerk. Ons kan nie weggesteek word nie. Die wêreld sien ons. Die wêreld kyk op na ons. Ons weerkaats God se lig. Ons maak ‘n verskil, want God het van ons lig gemaak. Ons is daar, in your face; dit kan nie anders nie. Ons is ‘n stad op ‘n berg!

“Jesus, mag ek nooit ‘n flou lig wees nie. Mag die kerk waarvan ek deel is, soos ‘n baie sterk Spotlight wees. Soos ‘n stad op ‘n berg, wat nie misgekyk kan word nie. Here gebruik ons. Help dat ons flavour aan die wêreld sal gee, soos sout. Dis is U kerk Here, ons wil U verheerlik. Gee dat ons weer sal oopmaak. Maar, eintlik was ons nog nooit toe nie…”

Onthou om te Subscribe tot henrimeyerblog.com

Author: Henri Meyer (vdm)

Ek is 'n doodgewone outjie in Mosselbaai wat die Here wil dien met my lewe...

2 thoughts on “Ons is die lig…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: