“Holy week…”

Hierdie week staan in die kerk as “Holy week” bekend. Die week voor Jesus se Kruisiging. Dis ‘n heavy week. ‘n Week van nadink. Elke dag het daar iets gebeur. Van Sondag tot Sondag. Die eerste Sondag het Jesus in Jerusalem aangekom. Hy is soos ‘n Koning ontvang. Plamtakke is voor sy voete neergegooi. Die volgende Sondag het Hy uit die dood opgestaan!

Maar vandag wil ek met jou praat oor die Maandag. Een van die dinge wat op die Maandag gebeur het is; Jesus het baie kwaad geword vir die mense in die Tempel. So kwaad dat Hy hulle met ‘n sweep geslaan het. En so, leer Hy ons iets van kwaad word.

Nou mense moet eers die ding mooi verstaan. Kyk die ouens by die Tempel was baie prakties. Jy moes geld in die kollekte bord gooi en ‘n dier bring om te offer. Die probleem met die geld wat jy daar aanbring is dat dit Romeinse geld is. Jy moet Tempel Sikkels mee betaal. Nou ja toe, toe maak die Tempel ouens ‘n plan. Ons ruil jou geld vir jou uit. ‘n Paar ouens kry ‘n lisensie en whalla. Probleem gefix. Ma jy kan mos maar net dink nè.
Die ander ding is, jy moes ‘n dier bring om te offer. Maar hierdie dier het sekere vereistes. Jy kan dus ‘n bok of ‘n skaap of iets buite die Tempel koop, maar dan is daar altyd die kans dat die Priesters dit sal afkeur. Nou koop jy maar die regte dier ten duurste by die Tempel manne.

Hierdie dinge het Jesus kwaad gemaak. Dit wat heilig veronderstel is om te wees. Dit wat special moet wees. Hierdie ouens laat dit oor iets ander gaan en dit maak Hom kwaad. Baie kwaad, en Hy doen iets daaraan.

In hierdie wêreld is daar baie onreg. Wat doen ek as ek onreg sien? Niks? Of word ek kwaad oor onreg en doen iets.

“Jesus help my om soos U te wees. Om kwaad te word vir die regte goed. Vir onreg. En Jesus help my om soos U vreesloos ‘n verskil te maak. U is mos aan my kant…”

Author: Henri Meyer (vdm)

Ek is 'n doodgewone outjie in Mosselbaai wat die Here wil dien met my lewe...

One thought on ““Holy week…””

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: