Die verskil tussen “training en trying”

Ek woon ‘n kursus by in Stellenbosch. God het hierdie plek geseën met oorvloedige reën. Ons Vader is so getrou. Maar, waarby ek eintlik wil uitkom is hierdie ding van dissipelskap en die verskil tussen “training en trying.” (Die kursus is in engels😳)

Kom ek praat bietjie oor fietsry (alweer☺️). Elke jaar sien ek dit met die Argus. Daar is mense wat inskryf en met groot fanfare probeer om daarvoor te oefen. Maar dit gaan maar sukkel sukkel. Ek hoor goed soos, ek wou vanoggend gaan maar toe waai die wind. Of jy sal nie glo nie maar toe ek vanoggend by my fiets kom toe is die wiel pap. Of my personal favourite: ek het nie my wekker hoor afgaan nie. Dis probeer en dit is doodgebore.

Iemand wat ‘n oefenprogram volg is anders. Die taal klink so: ek moet vandag bulte doen, en more oggend sal ek moet vroeg opstaan want ek moet een lange die week insit. En dan is daar nog party wat ‘n coach ook het. Daai ouens of vrouens kook gewoonlik.

Nou ja toe genoeg oor fietsry. Kom ons praat daaroor om ‘n dissipel van Jesus te wees. “Discipleship is about training and not trying.” Net daar het die pennie vir my gedrop. Jesus sê in Markus 1:17. “Kom hier! Kom saam met my en ek sal julle vissers van mense maak.” En net daar het Simon en Andreas se training begin. Hulle word appies. Jesus se appies. Hulle gaan die Argus van die lewe nou ry. En die uitkoms? Whats in it for me? ‘n Goeie lewe van rus en vrede. (Kyk vorige bloginskrywing: om soos Jesus te rus.). ‘n Lewe in God se Koninkryk. En so het hulle saam met Jesus gegaan, hulle coach en by Hom geleer.

Ons training manuel is die Bybel. Ons coach is Jesus en al die geestelike leiers wat ons Vader oor ons pad stuur. Ons oefenprogram is geestelike dissiplines soos stiltetyd, geestelike boeke lees, gebed, rus ensomeer. Hoe lyk jou oefenprogram? Nee ek weet nie, jy is mos anders as ek. Deursoek die Bybel (die training manuel), vra jou coach (Jesus). Dan is daar natuurlik nog ‘n klomp hulpafrigters ook, wat jou kan help. En so oor die tyd vind jy ‘n oefen program wat vir jou werk. En whalla jy probeer nie meer nie, dit raak deel van jou lewe. Dis ‘n proses. En jou lewe raak goed.

“Toe het Hy vir almal gesê: ‘As iemand agter my aan wil kom, moet hy homself verloën, elke dag sy kruis opneemen my volg…”. Lukas 9:23

“Excercise daily – no spiritual flabbiness, please! Workouts in the gymnasium are useful, but a disciplined life in God is far more so. Making you fit both today and forever. You can count on this. Take it to heart. This is why we have thrown ourselves into this vernure so tatally. We’re banking on the living God…”. 1 Timothy 4:6-10. The Message

Author: Henri Meyer (vdm)

Ek is 'n doodgewone outjie in Mosselbaai wat die Here wil dien met my lewe...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: