Te veel Vryheid is nie goed nie…

Iemand sê hierdie ding vir my die week. Te veel Vryheid is nie goed nie. Wat!? Ek het dan nog altyd gedink dis die hele punt van die lewe. Ek meen oorloë is al vir hierdie rede geveg.

Die laaste tyd is dinge deurmekaar in ons land. Elkeen maak net wat hy of sy wil. Dis nie goed nie. Dit gee aanleiding tot anargie. (anargie is ‘n woord wat ek by Koos Kombuis geleer het.). Te veel Vryheid is nie goed nie.

Vryheid is goed. Jesus het juis gekom om vir ons Vryheid te gee. Maar Vryheid sonder grense is nie Vryheid nie. Dis sonde. As ek net doen wat ek wil of kan, dan doen ek gewoonlik die verkeerde ding.

Vat nou maar die huwelik as ‘n voorbeeld. Dit maak jou vry. Hoekom? Dit het grense, reëls, God se reëls. Ja, God se reëls. Nie mense se reëls nie. Mense se reëls bind jou vas, dis deurspek met sonde. Geen wonder dat mense die huwelik as ‘n “ball and chain” sien nie. God se reëls is heilig reg en goed (Romeine 7:12).

God se wet is die Bybel. Dit gee ons riglyne om ons lewe vry en goed te maak. Maar jy sien ek vertrou nie altyd God se wysheid nie. God se oplossings is nie altyd my oplossings nie.

Gisteraand kyk ek so ‘n stukkie van Senekal se dinge op Youtube. Wat sien ek. Ek sien boere wat God se wyshied soek. Ek hoor ouens wat praat van rustigheid en vrede. Ons mense het nog altyd gecope met twee dinge in hierdie land: Humor en Geloof.

Here help my om U wysheid te vertrou. Om dit te soek. Meer nog, om dit na te jaag. Help my om stil te staan en antwoorde in die woord te soek. Help my om die U Woorde meer te lees.

22Diep in my wese vind ek vreugde in die wet van God, 23maar ek vind in my doen en late ’n ander wet, wat stryd voer teen die wet van my gees. Dit maak my ’n gevangene van die wet van die sonde wat in my doen en late aan die werk is.

24Ek, ellendige mens! Wie sal my van hierdie doodsbestaan verlos?

 Die Bybel Nuwe Vertaling. (1998). (electronic ed., Ro 7:22–24). Cape Town, South Africa: Bybelgenootskap van Suid-Afrika.

Author: Henri Meyer (vdm)

Ek is 'n doodgewone outjie in Mosselbaai wat die Here wil dien met my lewe...

2 thoughts on “Te veel Vryheid is nie goed nie…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: